PROCURORI ANTICORUPTIE SAU PROCURORII… CORUPTIEI?

Se bate tare moneda pe lupta impotriva coruptiei in Republica Moldova. Apar mereu tot felul de declaratii oficiale precum ca se face tot posibilul pentru a inngenunchia actele de coruptie la orice nivel si, vezi Doamne, ai pedepsi pe toti aceia care se dedau la asemenea acte. Oare asa sa fie?
Daca analizam doar doua cazuri de luptatori ai asa-zisei coruptii, apar vadite urme de indoiala. Cine sunt acei combatanti asa-zisi „cinstiti” care cu sudoarea fruntii se lupta din rasputeri sa combata coruptia? Traiesc ei cumva sarmanii numai din salariul pe care il primesc, numai din „cinstitul” venit lunar?
Nu sunt prea multi aceia care cred asta. Cel putin, cetatenii de rand care ne-au trimis diverse informatii si sesizari pe adresa de e-mail a ziarului online www.hicsuntleones.eu vor sa afle cum doi procurori anticoruptie si-au cladit o avere si pe ce baza.
VIOREL MORARI, seful sectiei de conducere a urmaririi penale din cadrul PROCURATURII ANTICORUPTIE, un nume care apare destul de frecvent in cazurile unor companii, impotriva carora au fost demarate evidente atacuri de tip „corporate raider”. Aparent un simplu bugetar, cu un salariu de circa 3.000 de lei (cel putin asta stim din infromatiile pe care le detinem). Probabil a fost o persoana extrem de economa, sau ceilalti membrii ai familiei au castigat binisor, deoarece pare-se ca si-a permis totusi sa isi ia un „amarat” de BMW sau un Mercedes… E adevarat ca nu e nou nout si nu figureaza ca fiind inregistrat pe numele sau. Asa ca „acoperirea” e perfecta, sa nu bata la ochi ca ar avea ceva avere.
Ne intrebam in ce locuinta modesta isi duce traiul distinsul procuror si cum a strans el banut cu banut de si-a consolidat averea. Probabil prin lupta de a face drepate oamenilor cinstiti.
BORIS POIATA, un alt procuror ce pare sa se lupte din greu sa starpeasca sarpele coruptiei. Dar care se pare ca nu o duce nici el prea rau… Oare tot din umilul salariu de bugetar?
Oare care sunt sursele de venit ale celor doi procurori domnii Viorel Morari si Boris Poiata? Care sunt oare declaratiile lor de venit?
CINE SUNT ACEI CARE SPUN CA SE LUPTA CU CORUPTIA IN REPUBLICA MOLDOVA? PROCURORI ANTICORUPTIE sau PROCURORII… CORUPTIEI? NU VREM DECAT SA AFLAM ADEVARUL. SUNTEM DESCHISI LA ORICE NOUA INFORMATIE SAU LA SCHIMBURI DE INFORMATII. TOCMAI PENTRU BINELE SIMPLILOR CETATENI PE CARE UNII SE LAUDA CA II APARA.
www.hicsuntleones.eu

1 comentarii:

  1. Anonim spunea...

    ce prostii...de une ati luat asha date eronate???
    daca faceti careva investigatii jurnalistice....facetiva meseria calitativ...

Trimiteți un comentariu