Doi jurnalisti romani, angajati de un partid de opozitie arestati si expulzati din Republica Moldova

Doi ieşeni care făceau parte din staff-ul tehnic al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au fost arestaţi luni şi expulzaţi marţi din R.Moldova,pe motiv că ar fi opus rezistenţă poliţiei în timpul unei reţineri, a decis una dintre judecătoriile sectoriale din Chişinău. Avocatul celor doi susţine însă că dosarul a fost fabricat de poliţie, iar expulzarea are legătură cu faptul că cei doi sunt angajaţi de PLDM, partid care, potrivit unui barometru de opinie dat publicităţii marţi, a cunoscut o ascensiune spectaculoasă şi se clasează pe locul al doilea în preferinţele electoratului, după Partidul Comuniştilor, aflat la putere.
Luni seara, în jurul orei 21.00, Răzvan Cazacu (fost angajat al Ziarului de Iaşi) şi Radu Popescu (şeful campaniei electorale a lui Gheorghe Nichita la ultimele alegeri locale, fiul al secretarului executiv al PSD Iaşi, Gabriel Popescu, acum director al publicaţiei Iaşi-24-FUN) au fost arestaţi de şase persoane în civil în centrul Chişinăului, la puţin timp după ce ieşiseră din sediul PLDM. "Vreo şase (persoane) s-au apropiat de noi, spunând ba că am furat un telefon mobil, ba că am furat ceva din magazin", a relatat Răzvan Cazacu.
Cetăţenii români au fost transportaţi la comisariatul de poliţie, unde au fost ţinuţi toată noaptea. Reţinerea a avut loc în baza unei cereri colective adresate de mai mulţi vecini pensionari care s-au plâns că în locuinţa celor doi e gălăgie, potrivit ProTV Chişinău.
"Ne-au luat şireturile, ceasul, unul se juca cu pistolul pe masă - întâmplător sau nu", a povestit Răzvan Cazacu. "După ce au vorbit cu noi, ne-au băgat într-o cameră, la răcoare", a spus şi Radu Popescu.
Dimineaţa, cei doi cetăţeni români au fost transportaţi la judecată. Poliţiştii au cerut expulzarea lor, acuzându-i că ar fi opus rezistenţă în timpul reţinerii şi că ar fi înjurat oamenii legii. La rândul său, avocatul a cerut clasarea cazului, pe motiv că poliţiştii au făcut declaraţii false şi au fabricat dosarul. Pentru video accesaţi acest link.
În timp ce judecătorul delibera, pe coridorul judecătoriei Buiucani şi-au făcut apariţia mai mulţi poliţişti îmbrăcaţi în civil. Imediat ce s-a dat sentinţa, poliţiştii le-au cerut celor doi cetăţeni români să-i urmeze la comisariat, deşi decizia judecătorească intra în vigoare după zece zile, timp în care cei doi pot sta în continuare pe teritoriul Republicii Moldova. După mai bine de o jumătate de oră, vicepreşedintele PLDM Alexandru Tănase a declarat că a ajuns la o înţelegere cu comisarul sectorului Buiucani.
Răzvan Cazacu şi Radu Popescu au fost transportaţi la vamă de maşina poliţiei, fiind însoţiţi însă şi de câţiva membri ai PLDM. "Am vrut să ne convingem că cei doi au ajuns cu bine în România şi că nu au ajuns din nou la poliţie, ca după aia să le pierdem urma", a declarat pentru NewsIn vicepreşedintele PLDM, Alexandru Tănase. "Este un abuz clar din partea guvernării.
Regimul comunist se află în agonie, ei nu se mai controlează şi reacţionează absolut inadecvat, exact cum făcea Ceauşescu pe ultima sută de metri", a mai declarat pentru NewsIn vicepreşedintele PLDM, Alexandru Tănase. Potrivit politicianului, PLDM va contesta la Curtea de Apel decizia de expulzare a celor doi cetăţeni români.
Sursa: www.iasicastiga.ro, Cotidianul, jurnalul.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu